jopricken

246 olästa blogginlägg på bloglovin.

Publicerad 2012-06-30 09:55:38 i Allmänt,

oh my.. Jag har inte läst bloggar sen J föddes tror jag, snart ett år sen, Gissa om man blir lost i alla bloggar man följt. folk som var gravida har fått fina barn, andra har blivit gravida igen, bloggare har flyttat, separerat och skaffat nya partners:) Men roligt är det att läsa:) 

Shopaholic;)

Publicerad 2012-06-30 09:40:37 i Allmänt,

Jag hanterar mina livskriser med att shoppa. Denna gången blir det små söta klänningar, koftor och strumpor, yttepyttesmåa rosa grejer så nu hoppas jag det är en flicka:)

J fick en ny bilstol igår å vilket projekt att sätta i den i bilen. Oh my.. Dags att skaffa körkort och egen bil för ska man hålla på och montera i och ur två sånna där stolar inom en snar framtid så smäller jag av... Har väl till hösten 2013 innan nästa knodd byter stol..

J och pappan sover så vi dricker kaffe i lugn och ro, jag och pricken. Idag verkar det gå ner utan någon värre illamående attack. skönt!

En riktig slödag idag, ska iväg och handla lite frukost bara tills imorgon och sen blir det jobb framåt natten.

Mitt lilla krusbär.

Publicerad 2012-06-28 17:24:17 i Allmänt,

Igår träffade jag ju som sagt barnmorskan. Den kvinnan är suverän. hon tittade på mig sa, Det kommer gå bra, första året är det bara jobb men sen kommer dom ha så sjukt kul tillsammans.

Fick tid för inskrivning den 14/8 och ultraljud den 18/9. idag är jag 7+1 å bebisen är lika stor som ett krusbär, livmodern som en grapefrukt.

J har bajsat å kröp in på toaletten så dags att byta!

Hörs!!

hälsosamtal idag..

Publicerad 2012-06-27 09:11:14 i Allmänt,

Jag lovar att även under denna graviditet låta bli att knarka, supa och nyttja tobak;)

Däremot så skulle jag vilja ha kontakt med en kurator så hon kan nysta ut varför jag inte är glad denna gången. eller är det kanske normalt när man inte planerat en graviditet. att man inte ser det positiva i början?

Jag ser bara mig själv gå på knäna med två skrikande barn i famnen.. Ingen pappa finns på plats i mina tankar å avlastar. Det är väl så när man är ensamstående med sambo...

Neggo Preggo..

Publicerad 2012-06-26 10:14:49 i Allmänt,

Åh idag är en sån där dag. då allt känns skit.. Eller det började redan igår kväll när jag säckade ihop i soffan vid 16 å bara längtade tills sambon skulle komma hem. ungefär i samma sekund ringde han å sa att han skulle åka å fiska efter jobbet, vilket resulterade i en väldigt sur preggo mamma.

Tanken: Hur fan ska jag orka med två? satte sig i huvudet. Äntligen börjar J bli så stor så jag får mina tre timmar efter han lagt sig på kvällen, man ser ett ljus i tunneln. Dagisplats i Augusti. Få jobba lite oxå inte bara leka dadda, hink å spade.. Kanske en chans till lite lite egentid, Få dricka kaffe med vännen utan J som tar all uppmärksamhet.

Men nu blir det ett år till av att ösa all energi på en liten eller ja på två.. sitta i soffan på kvällen med en knodd i famnen efter J somnat. Dubbla bajsblöjor.. Vaknätter, Amma varannan timme, två som kräks och en mamma som går under?

Hur klarar man det som ensamstående? Fast det kanske är det jag är nästan. Man får ju inte mycket handtag direkt. Även om det trillar in pengar..

Även den tanken har slagit rot ordentligt. Hur ska vi ha råd? Säg att vi sparar ihop dom där pengarna som behövs. Syskonvagn, spjälsäng, matstolar, kläder babyskydd osv. det blir ju ändå merkostnader. försörja två barn på föräldrapenning och en lön. kläder, blöjor, välling, mat, större bilstol osv i all oändlighet..

och hemmet, det kommer verkligen gå under, det vore ju verkligen läge att flytta till ett ställe på markplan med diskmaskin och tvättmaskin.

kånka syskonvagn och tvättpåsar en halvtrapp ner, gå över gården, trapp ner i källaren. lyckas plocka i maskinerna. upp med vagnen över gården dra upp för halvtrappen, ner en timme senare samma procedur och upp igen 3ggr. Eller det andra alternativet. Offra min kvällstid i soffan så sambon kan passa barnen.. suck! 

Disken behöver vi inte ens prata om, barn som hänger vid benen, gnager på kablar, gräver i kattlådan eller dricker och äter ur kattskålarna... så försöker man barnsäkra. man lägger ut fällor, stänger toadörren gömmer kablar men likförbaskat så hittar dom något farligt att hitta på när man tittar bort en sekund..

Å storebror:)

Publicerad 2012-06-24 19:59:33 i Allmänt,

Det börjar sjunka in såhär snart en vecka efter beskedet, Storebror, Tvåbarnsmamma, begrepp som känts väldigt tafatta och svåra och ta på, jag är dessutom yrslig trött och lite illamående så den lilla tänker nog inte ligga där inne obemärkt så länge till.

om man gör lite checklista så känns det faktiskt rätt överkomligt, hade vi vetat att det skulle bli en till så fort hade man ju inte sålt av saker.
det som behövs det närmaste året är.
En Bilstol åt J ca 3000kr (kommer köpas denna månad)
babyskydd åt liten ca 2000.
matstolar från ikea med bord 2st ca 500kr (?)
En till spjälsäng med diverse saker till ca 1000kr
syskonvagn Donkey ca 15000 ny och 12000 beg.
kläder åt liten ca 2000kr
 så typ 23 000 / 8 mån = 3000kr att spara i månaden.

denna månad får vi ut ca 30 000 rent så då kan vi lägga undan 10000 till en början å förhoppningsvis finns det åtmindstonde 5000 kvar i slutet av månaden.

Midsommar..

Publicerad 2012-06-22 15:07:08 i Allmänt,

Eftersom jag var gravid förra sommaren, har jag verkligen längtat efter denna sommar. njuta av en cider vid grillen. smaka alla säsongsnyheter. sitta på balkongen med ett glas vin på kvällen när J sover gott:)

hahahaha, jaja.. Ikväll blir det alkoholfritt rosé å det är fasiken lika gott det:) Å bubbelvatten ska man verkligen inte underskatta. J dricker det glatt med:) Kommer gå många liter av det i sommar. Tur man kan frakta hem det i vagnen.. sen kanske man ska ta å köra liv i sodastreamern igen.

Idag har vi förresten tvättat, Vi lever highlife här i B-town;)

Köttet är marinerat sen igår. Salladen ska kära Pappan få göra och vad vi får för sällskap vid grillen är ännu oklart.

Dagen till ära kraxar jag som en kråka, Ja det är väl inte varje dag man ska ha en röst.

Idag fick Svärmor höra om lilla Pricken så nu tror jag de mesta i närmaste familjen vet iaf. 6+2 och V7 en evighet tills hen är här <3 

Gravid Igen<3

Publicerad 2012-06-21 09:22:19 i Allmänt,

Helt galet! Kan inte riktigt förstå..

Vi hade oskyddat sex en gång i maj och tog Norlevo knappt ett dygn senare, efter en diskussion om att vi verkligen inte vågade chansa, det blev för tidigt. Skulle J behöva bli storebror redan vid 19månader?

Nu 3 veckor senare så kan man ju bara säga, Ja! Det blev visst så. Pricken bor där inne och J blir om allt går bra storebror vid 19 månader. Vad ska man säga? Pricken vill ju uppenbarligen finnas till så det är ju bara att köra.

Några kanske tänker, men abort då?
Tja, vad ska man säga, det är väl helt enkelt inte min refräng. Jag skulle fundera resten av mitt liv vem den där lilla i magen hade blivit. Särskilt eftersom vi redan har en underbaring att njuta av.

 
Ja denna bloggen blir nog en tankeblogg där ni kan följa mina känslor och tankar inför att bli tvåbarnsmamma<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela