jopricken

mina förhoppningar på 2013

Publicerad 2012-12-31 20:36:04 i Allmänt,

Att jag orkar köra klart sista kursen till sista januari.
 
Att bebis mår bra och är frisk och att vi får en komplikationsfri förlossning där pappan är nykter och närvarande.
 
Att sommaren blir fin och fylld med glass och glädje samt härliga grillkvällar.
 
En fin 2-års dag åt min lilla älskling.
 
Att ekonomin blir stabil i och med föräldrapenningen.
 
Ett skönt år med föräldraledighet och ev lite extrajobb.
 
2014 kör vi igång med verkligheten igen :)

2012

Publicerad 2012-12-31 20:30:50 i Allmänt,

Ja vad ska man säga? Hur var detta året?

2012 var året då.
Vi startade med att flytta till en trea. Redan under denna flytt var tankarna många på om vi inte skulle ha flyttat isär istället.

Jag letade lägenhet många gånger. Tårarna var många, dom ensamma kvällarna, fyllorna och bråken.

Försöka hålla upp minen och humöret och energin gick till stor del åt att orka vara mamma överhuvudtaget.

I början av Maj fick jag tillbaka min mens, i slutet av maj hade vi oskyddat sex och tog dagen efter piller.

18 juni när J var 11 månader fick vi konstaterat en graviditet. Det var inget vi tänkt. Vi höll ju på att separera. Bf var beräknat till all hjärtans dag. Det kändes lite som att någon drev med oss.

Tanken på ett lillesyskon när J var 19månader körde mig i botten. Jag kunde inte vara glad. För jag kunde inte se hur jag skulle orka.

samtidigt kändes det som att det var meningen att vi skulle ha en till och när vi ändå hade J att samsas om resten av livet så kändes det som att det var lika bra att han fick ett syskon med.

Juli 2012 fyllde J 1år. P valde att åka och fiska istället för att närvara på kalaset.

Augusti 2012 fick jag en lägenhet och bestämde mig för att börja plugga igen. Ta tag i mina framtida högskolestudier.

September. oktober var mest ett stort ludd och projekt att hitta nya möbler och hushållsgrejer så billigt som möjligt.

2 november Flyttade jag å J till andra sidan staden.

Och nu den 31 dec sitter jag här. gravid i v 34 (33+0) med en underbar son. två fina katter och en jouris som vi hoppas kommer in i gänget snart.

nyårsmaten består av bubbelvatten och varma mackor :)

crazy catlady..

Publicerad 2012-12-30 14:38:11 i Allmänt,

den 28 fick vi hem en jourkatt. det har funkat skapligt men den trivs väl inte helt med mina egna utan är väldigt avvvaktande och varnar om dom kommer nära. igår skulle jag duscha å ville flytta katterna till separata rum så det inte skulle bli något bråk medans jag duschade.

lillkatten gick in i samma rum som nya jourkatten å så tänkte jag att jag skulle sjassa ut honom men då blev han rädd för mig å drog in under sängen till den andra katten vilket ju resulterade i att dom rök ihop å min storkatt skulle styra upp det.

klantarsle man är. hade jag bara haft lite tålamod så hade min lilla katt kommit ut ändå utan bråk.

Nu är vi tillbaka på ruta ett och jourkatten är instängd i eget rum tillsvidare. får se när man vågar öppna dörrarna igen men får nog ta någon dag då dom bara får känna varandras lukt. ingen fara med lillkatten men det är dom där två stora som måste få göra upp och nya katten måste väl få känna att han faktiskt bor här med.

blir så arg på mig själv bara.

Nu ska jag möta sonen å hans pappa på Ica och handla lite innan vi går hemåt igen.

något som stör..

Publicerad 2012-12-27 19:03:00 i Allmänt,

Jag har något i bakhuvudet som inte vill komma fram. Tänkte om jag skriver lite så kanske poletten trillar ner.

Nu har vi varit separerade i nästan 2 månader. Det går bättre än vad jag förväntat mig men ändå har jag svårt att sova om vi inte pratat en dag. Då måste jag ringa och kolla så du mår bra. Kanske är en vana som är svår att bryta när man pratat varenda dag de senaste 7 åren. Eller så kanske det finns en liten liten glöd kvar där under allt bråk. Det får tiden utvisa.

Just nu ligger fokus på att kunna hitta mig själv mitt i all småbarnskaos och lära mig stå på egna ben igen. När det blir stökigt här hemma och jag inte riktigt hinner med så blir jag lite ledsen å känner mig otillräcklig men oftast är det ganska snabbt löst på en kväll med disk, tvätt och städ.

Nu när vi kommer vara hemma på heltid i mer än ett år så är det lite svårt att hålla koll på dagarna, särskilt såhär nu i helgerna. Känner mig sjukligt förvirrad och trött.

Men än kan jag inte lägga av med allt. Måste köra ett sista ryck i skolan så jag får betyg även i naturkunskapen. Har jag berättat att jag fick ett C i engelska och ett D i matten :D Helt okej kämpat tycker jag trots en termin fylld i kaos :)

Ett stort orosmoln är väl ändå pengar. Hur jag än vänder å vrider på slantarna så får jag det inte att gå ihop. Har haft sjukig ångest för att jag tackat nej till turer på Jobbet. det hade gett drygt 3000 extra nästa månad. då hade jag haft råd att köpa babyskydd och en begagnad syskonvagn. men men. är väl bara att gilla läget å nå den lägsta punkten ever i mitt liv å ringa till soc å be om hjälp. Kanske kanske kan dom hjälpa till med någon tusenlapp.

Julstök och härliga dagar:)

Publicerad 2012-12-19 10:24:15 i Allmänt,

Först och främst så Har jag blivit moster till en underbart söt Lovis som kom en månad tidigt i måndags den 17 december. Jag är så stolt så jag spricker :)
 
Sista veckan i skolan nu och inte särskilt mycket att göra så jag och J är mest hemma och myser. två månader kvar tills lillbebisen kommer.
 
Tills dess tänker vi roa oss genom att kasta in en Jourkatt från djurskyddet här å hoppas det inte blir allt för livat.

Fira Jul med familjen ska Vi njuta av med :)

Det otänkbara..

Publicerad 2012-12-13 21:41:34 i Allmänt,

I början av denna graviditet hade jag mycket funderingar över hur man skulle reagera ifall något visade sig vara riktigt fel med bebisen på Rutin-ultraljudet. Om man fick veta att bebisen inte skulle överleva utanför magen. Hur skulle man vilja ha det? Skulle man vilja göra en abort så fort som möjligt eller skulle man ändå fullfölja graviditeten?

Efter mycket funderingar kom jag fram till att jag personligen skulle kunna hantera det bättre om jag fick fullfölja graviditeten, ha en normal förlossning där man får upp bebisen på magen och sen ha den hud mot hud när den dog. kunna stryka den över näsan och säga att mamma och pappa älskar dig.
 
Men RUL visade ju ett friskt lite knubbigt välmående barn så sen glömde jag av det där.

Tills nu i veckan då en annan mamma i "gravidgruppen" skulle göra ett tillväxtultraljud för att se så moderkakan flyttat sig bla. och dom på det ultraljudet upptäcker ett magbråck så dom blir remissade till uppsala för grundligare undersökningar. där dom ser att magbråcket kan dom operera MEN bebisen har oxå ett hjärtfel och en kromosonavvikelse. Hjärtfelet är opererbart om kromosonavvikelsen inte är så allvarlig Och idag fick dom provsvaren att det är en allvarligare sorts kromosonavvikelse så även om dom skulle operera bråcket och hjärtat så skulle bebisen inte överleva.

Det blir bara tomt i mitt huvud. Hur överlever man något sådant? föda fram ett barn som kommer ryckas ifrån en lika fort? Gå igenom en förlossning å istället för att få lättnad å glädje bara få mer smärta och sorg?

Att dessutom få reda på det NU i v 33. Då har man förberett så mycket. handlat kläder och kanske vagn osv. Istället för att boa har man kanske sju veckor på sig att försöka hantera tanken på att ens barn inte kommer behöva en vagn utan en kista? Går det att ens få in i huvudet?

Och hur kommer det kännas när förlossningen startar, Man vet att nu är det slut liksom.(PANIK!) Bebisen kommer inte kunna ligga ombonat i magen och få näring från mamman utan måste ut och man måste börja hantera all sorg.

usch jag gråter bara jag tänker på det.
Det är så orättvist att någon alls ska behöva gå igenom att förlora sitt barn :(

Fyndat lite julstämning på erikshjälpen

Publicerad 2012-12-10 21:55:00 i Allmänt,

I lördags tog vi en promenad till erikshjälpen, där hittade vi en babypulka, julgran, pynt och en stjärna till köksfönstret för 160kr. Toppenbra!

J gillar dock att rycka pyntet från granen. smaka på det eller kasta kulorna efter katterna så snart sitter allt pynt i toppen och det är tomt nertill. Charmigt ;)

Gårdagskvällen avslutade fröken gravido med att kräkas två gånger och eftersom jag inte direkt har spytt tidigare i graviditeten så tog vi det säkra före det osäkra och stannar hemma tills på onsdag.

Så idag har vi haft sovmorgon sen badat och lagat lunch. sovit middag i två timmar varav den första timmen i egna sängar men sen blev J ledsen så tog upp honom i sängen till mig å gav honom nappen å då somnade han om, så himla mysigt att få samsova en stund. sen fikade vi, busade och gick ut en stund. stekte pannkakor och sen lekte vi en stund till innan det blev natta för J.
Jag somnade nästan först men tvingade mig upp efter en stund för att stänga av alla lampor och fastnade vid datorn.

pratat med P har vi gjort med idag 2ggr faktiskt,Eller jag har väl pratat J säger inte så mycket. Han hade sovit första natten själv i sovrummet nu iaf sen jag flyttat. Han har svårt att sova utan ljud och min dator stod där inne tidigare. Säger att det funkar när J sover där för då kan han lyssna på honom tills han somnar. Skönt ändå att hans liv börjar återgå till det normala med. Man kan ju inte sova på soffan framför teven resten av livet.

kan dock tänka mig hur stor och tom dubbelsängen känns. Här sover jag med J i spjälisen på ena sidan och två katter på andra sidan i min 120säng. På tal om det är det väl dags att sova strax.

Natti Natt :)

Töntiga tankar om Julstämning.

Publicerad 2012-12-07 21:48:55 i Allmänt,

Alltså jag vet att det är vråltöntigt, men ända sen jag blev vuxen har jag kunnat handla vad jag vill utan att vända på kronorna och nu i år så kan jag inte det. Jag kan inte åka till rusta tex å blåsa en tusenlapp på julgransfot, stakar och gardiner å bara därför vill jag ha det så sjukt mycket.

Jag vill att det ska vara rött, glittrigt och lukta barr liksom. Är det för mycket begärt?

J kanske inte bryr sig så mycket direkt men jag vill det ska vara fint, mysigt och stämningsfullt. Jaja. nästa år kanske.

Det smakar jul iaf även om det inte ser ut som det.
Knäck, ischoklad, pepparkaksdeg och lussekatter, Julknäcke, apelsiner och must har vi hemma iaf :) Roligt att ha något att pyssla med när J somnat för natten.

om att må bra..

Publicerad 2012-12-06 22:00:58 i Allmänt,

Fick frågan idag om jag nu när vi landat lite ångrar att jag flyttade.
Å nej det gör jag inte. Jag ångrar snarare att jag inte flyttade tidigare. Jag och P behöver det här. Han är min bästa vän på många sätt och han betyder så sjukt mycket för mig. Vi har snart två barn ihop å få personer känner mig så väl som honom. men dom senaste åren har vi förstört så mycket med våra bråk.

Jag mår bättre sen jag flyttat och han mår bättre med. Iallafall det jag får se av hans liv. Han har blivit en ansvarsfull pappa som träffar J regelbundet. som handlar kläder och blöjor och lagar mat och badar å nattar sin son å det är så himla fint att dom äntligen har en bra kontakt, Att J får vara med sin pappa och mysa bara dom.

Varje dag vi bor isär förbättras våran relation, Vi är vuxna och hjälps åt men alla känslor är liksom lagd åt sidan. Jag är inte kär men jag är heller inte besviken, arg eller ledsen. Min energi läggs istället på det finaste vi har gjort. våran son :)

Matte B..

Publicerad 2012-12-04 21:34:41 i Allmänt,

Trallala. Jag borde göra matteläxor. massor. sätta mig in i uträckningar och tänka. för imorgon kväll är det deadline inför ett prov.

Meen. Jag är så trött så jag orkar inte. Borde städa golvet i vardagsrummet med men jag orkar inte.

Imorgon blir det kliva upp å gå till förskolan, sen heldag i skolan och lämna J hos hans pappa.

då kanske.. på kvällen när jag är själv och uttråkad. kanske jag orkar ta itu med golvet. har iaf tvättat en maskin och hängt den å diskat en maskin å plockar ur/i..

kanske måste kolla på talen iaf

Bullmage:)

Publicerad 2012-12-03 22:57:33 i Allmänt,

Inte vilken bulle som helst heller för ikväll har denna mamma gjort lussekatter. bebis tackar genom att sträcka foten upp i revbenet. tänk att den når dit nu. Galet!

sisa tio veckorna nu:) Kommer springa förbi i illfart. kanske dags att skaffa syskonvagn snart.

imorgon ska jag å P mötas på stan å handla lite till J innan det är dags för mig att gå i skolan. Sen kommer J sova hos P på onsdag :) skönt att han äntligen tar lite eget intiativ att dom ska träffas :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela